Liefde & Adoptie

Als geadopteerde heb je als baby of als klein kind een andere ontwikkeling doorgemaakt. Een baby die opgroeit in een natuurlijk gezin verbindt automatisch met de ouders en ontvangt positieve strokes zonder voorwaarden. Dit proces heeft bij jou als geadopteerde niet, nauwelijks of minder plaatsgevonden. Hierdoor ga jij als geadopteerde anders om met belangrijke thema’s die bepalen hoe jij liefde ervaart en beleeft.

Jouw partner heeft vaak wel die natuurlijkere ontwikkeling doorlopen op dit gebied. Verschillen zijn aanwezig maar niet onoverbrugbaar. Om met deze verschillen om te leren gaan zonder relatietherapie of relatie coaching, hebben wij een uniek programma ontwikkeld. Ons programma bestaat uit een training verdeeld over drie dagdelen. Tijdens elke training komt een ander thema aanbod.

 Thema’s

Hechting
Hoe ben je gehecht en welke invloed heeft dit nu op je gevoelsleven? (Acceptatie & Contact met Hier+NU)

Hoe kun je loskomen van storende overtuigingen die hier betrekking op hebben? (Cognitieve Defusie)

Identiteit
Voor een geadopteerde is het vaak moeilijk om je eigen identiteit vorm te geven, laat staan ernaar te leven. Waar identificeer je je mee en op wat voor manier kun je daarmee omgaan? (Het Zelf)

Relatie
Verzwakt of versterkt bepaald gedrag jullie relatie? Kun je vanuit jouw waarden en gemeenschappelijke waarden tot toewijding voor elkaar en de liefdesrelatie komen? (Waarden & Toegewijd handelen)

liefde en adoptie
wie

Wie?

Voor wie?
Omdat deze dagdelen gericht zijn op leren en ontwikkelen is de training niet alleen geschikt voor adopteerden met hun partner maar juist ook voor de geadopteerde die single is.

Door wie?
Wij, Hartini en Mark, zijn ervaringsdeskundigen. Vanuit ons eigen adoptieverleden herkennen wij de strubbelingen en zijn wij in staat vanuit dezelfde levensfilosofie en coaching-vorm jullie deze unieke training te bieden.

Wat heb jullie geleerd?

Na deze unieke training heb je geleerd hoe je:

  • ruimte maakt voor je gevoelens & emoties
  • van een afstand naar jezelf en je innerlijke wereld kunt kijken
  • functioneel gedrag met elkaar kunt ontdekken + toepassen

Wat maakt dit programma uniek?

Het programma is niet alleen samen gesteld vanuit de ervaringen van ons eigen relaties en adoptie maar ook doordat wij unieke verbanden leggen en hebben gemaakt tussen ACT en Non-dualiteit.

 Ben jij of zijn jullie bereid de stap te nemen tot LIEFDE?

bereid