Twijfelen op je werk of je dat ene moet doen of het andere?
Gefeliciteerd!
Ja ik feliciteer je met het feit dat je vaak twijfelt. Twijfel wordt helaas vaak ondergewaardeerd. Twijfelen geeft aan dat je over dat onderwerp veel kennis hebt.
Je kent ze wel, die beste stuurlui die aan wal staan. Bijvoorbeeld die oom die op een verjaardag ongenuanceerd zijn mening geeft over hoe het Nederlands elftal had moeten voetballen en dat de bondscoach er weer helemaal niets van heeft begrepen. Die oom heeft zelf waarschijnlijk nooit een voetbalwedstrijd gespeeld, maar heeft wel een uitgesproken mening. Zijn kennisniveau komt niet verder dan de spelregels en juist daarom heeft hij zo’n uitgesproken mening. Hij heeft maar weinig vergelijkingsmateriaal en op dat beetje kennis die hij heeft, baseert hij zijn mening.
Nog een voorbeeld.
Wanneer je een stoel wilt kopen en er bestaan maar twee modellen dan kies je of de een of de andere. Nu zijn er duizenden modellen beschikbaar en begin je te twijfelen.
Dus nu jij twijfelt ben jij in je hoofd dus al die kennis die jij bezit, aan het scannen.
Je bezit dus heel veel kennis.
Omarm je twijfel want je weet heel veel.
Werkdruk of druk werk?
In toenemende mate wordt druk werk steeds vaker ervaren als werkdruk. Druk op je werk zijn, daar is niet zoveel mis mee tenzij druk op je werk zijn een continu proces aan het worden is en ruimte om tussendoor op te laden verdwijnt. Dan wordt de ervaring werkdruk....