ACT Coaching

Act coaching. De letterlijke betekenis van ACT is Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een evidence based methodiek van gedragstherapie gebaseerd op positieve psychologie. Dit betekent niet dat we jouw negatieve gedachten gaan vervangen voor positieve gedachten want dat werkt niet op de langere termijn.

Act is een nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.  ACT coaching bevat de volgende 6 pijlers:

  • Acceptatie
  • Defusie
  • Mindfulness
  • Het Zelf
  • Waarden
  • Toegewijd handelen
ACT Guide

Wat gaan we doen bij ACT coaching

Tijdens ACT coaching draait het om los te komen van je verstand. Een van de zaken wat hierbij helpt is bijvoorbeeld je verstand een naam te geven. Mijn verstand heet Howard, hoe heet jouw verstand? Bij ACT draait het ook om te aanvaarden van wat is. Je gaat leren om op een actieve manier te accepteren, bereid zijn nare gevoelens uit te nodigen. In je leven zijn er altijd vervelende momenten en zal niet zonder pijn zijn, sorry voor het slechte nieuws. Door de taal van ons verstand ontstaat er lijden. Ik leer jou hoe je van pijn geen lijden maakt.

Met mindfulness oefeningen leer ik jou om in het hier en nu te blijven. Ik leer je ook met compassie naar jezelf te kijken voordat we je waarden gaan onderzoeken. Met jouw waarden in je binnenzak, gaan we kijken hoe toegewijd handelen werkt voor jou en je leven in te delen op basis van jouw waarden. Onze gesprekken worden versterkt met oefeningen die ik jou geef via een app. Wil je de app proberen druk op onderstaande knop

Kennismaking?

Leuk dat je nog weer hebt doorgescrold en nog nieuwsgierig bent. Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar wie jij bent en wat jou in beweging brengt en wat jou eventueel belemmert in die beweging. Ik nodig je graag uit om kennis te maken. Klik hier of op de knop hier onder

Kennismaken

De dans (het programma)

Boven aan de pagina liet ik al de pijlers van ACT zien. Ze staan ook nog in een bepaalde volgorde. Dit hoeft niet de volgorde te zijn die we gaan toepassen. Dit noem ik de dans. Een dans is mooier om te beleven wanneer deze ritmisch. Daarom stem ik de dans af op jouw ritme en waarden.

Wat kies je?

 Vermijding of bevrijding?

Ga je leren accepteren en ben je bereid om van doen op weg te gaan naar zijn.